Yogapraktijk de vlinder

Theezakjes mandala

Aan de hand van een voorbeeld gaan we met papieren theezakjes een mandala
vormgeven. Mandala is een woord uit het Sanskriet, een taal uit het oude Indië,
en betekent wiel of cirkel.

Met behulp van een malletje ga je vierkantjes knippen uit papieren theezakjes en vouwt deze tot vliegertjes. Dan ga je ze in een bepaalde volgorde op een cirkel plakken. Je werkt van binnen naar buiten. Steeds weer ontstaat er een nieuwe cirkel. Kijk wat voor moois je kunt creëren met je handen.

Het is een arbeidsintensief werkje, maar het resultaat mag er telkens zijn. Je kunt de mandala opplakken op een kaart of je zou hem bijvoorbeeld in kunnen lijsten. Je krijgt in ieder geval een kaart en een beschermhoesje mee, zodat je de mandala veilig mee naar huis kunt nemen en met trots thuis kunt laten zien!

Mandala Mandala Mandala Mandala

De mandala wordt vaak gezien als een magische vorm, die we steeds weer tegenkomen in de kosmos, in de natuur en in de architectuur. Denk dan maar eens aan de vorm van vele bloemen en bladeren; rozetvensters; sneeuwkristallen; onze aarde en de planeten. Een symbool van oneindigheid.

We werken in kleinere groepen en in een rustige sfeer zodat eenieder met aandacht aan zijn mandala kan werken. Even heerlijk met je handen creatief bezig zijn.

Inschrijven

Wil je het ook eens proberen? Laat het me weten. Bij voldoende aanmeldingen wordt er in overleg een datum geprikt.

  • Tijdsduur van workshop ongeveer 3 uur met uitloop van een half uurtje.

Kosten per workshop: 17,50 euro p.p. Dit is inclusief gebruik materialen, een kaart met hoesje, koffie/thee met iets lekkers.
Nu als introductie 15 euro p.p.

Doordat er tegenwoordig zoveel verschillende soorten theezakjes zijn, is er de mogelijkheid om in een vervolg workshop met andere vormen en kleuren te experimenteren.