Yogapraktijk de vlinder

Hatha Yoga

Verschillende yogahoudingen worden in detail opgebouwd en behandeld in combinatie met adem. Leren je lichaam je geest en je gevoel te beheersen door de houdingen ( asana’s) .Bewustzijn staat centraal. Het verbetert je lichaamshouding, ontwikkelt souplesse en welbevinden en geeft kracht.

In de Hatha yoga wordt er ook gebruik gemaakt van meditatie - visualisatie- pranayama

Meditatie:


Meditatie verhoogd ons zelfbewustzijn, helderheid en creativiteit. Leert ons om onze gedachten en geest tot rust te brengen door je te richten op het hier en nu en vraagt focus en alertheid.

Visualisatie:


Visualisatie is een geleide meditatie, je maakt actief gebruik van je verbeeldingskracht en zorgt voor een langere concentratie in een ontspanning toestand.

Pranayama:


Pranayama zijn ademhaling technieken die voor meer zuurstof in het lichaam zorgen. Het geeft je nieuwe prana, levensenergie dat door het heel systeem stroomt. Het is een goede voorbereiding voor meditatie omdat het een kalmerende werking heeft op de geest. Je maakt opnieuw kennis met je eigen adem en leidt tot meer ontspanning en ruimte in lichaam en geest.

Combinatie Hatha/Flow Yoga lessen

Op donderdagmorgen van 10.15-11.30 uur.
Doe gerust mee met een gratis proefles. Yoga kun je alleen maar ervaren door te doen!!
Welkom!

Flow (Vinyasa) Yoga

In Flow yoga, ook wel genoemd Vinyasa yoga, flow je van de ene houding in de andere houding. Het is een vloeiende dynamische vorm van yoga en de houdingen wisselen zich vloeiend in elkaar over op het ritme van de adem. Je gedachten stroom komt tot rust door de bewegingen en ze maken ons sterk, soepel en bewust van grenzen van het lichaam.

Combinatie Hatha/Flow Yoga lessen

Op donderdagmorgen van 10.15-11.30 uur.
Doe gerust mee met een gratis proefles. Yoga kun je alleen maar ervaren door te doen!!
Welkom!

2019

Het ligt in de bedoeling om in 2019 twee nieuwe groepen Hatha yoga te starten op de dinsdagavond. Heb je hiervoor belangstelling, geef het gerust alvast aan. Dan wordt je op de hoogte gehouden van de voortgang.