Yogapraktijk de vlinder

Dru Yoga voor volwassenen

Algemeen

Dru Yoga wordt weleens de Yoga van het hart genoemd. Als je kunt leven vanuit je hart, ben je blij met jezelf en de ander. Dru Yoga maakt je energiek en vitaal. Soepel en ontspannen. Blij en opgewekt. Zacht en krachtig tegelijk. Dru Yoga is niet zweverig. Het is met beide voeten op de grond. Kenmerkend zijn de zachte, vloeiende bewegingen en de positieve kracht van ons hart.

Dru Yoga is stevig verankerd in een eeuwenoude Yogatraditie. Het is van generatie op generatie overgedragen en vormt heden ten dage een geweldige vorm die bijdraagt aan een gezondere leefwijze en aangepast is aan onze westerse wereld. De ontwikkelde technieken vormen een uitstekende methode om balans te vinden tussen lichaam (fysiek), hart (emoties) en geest (mentaal).

Dru Yoga is er voor iedereen. Of je nu groot of klein bent. Dru Yoga beoefen je binnen je eigen grenzen en mogelijkheden. Niks moet. Je bent welkom zoals je bent.

Een ruim uurtje voor jezelf geeft je de mogelijkheid om bij jezelf te komen in de drukte van alledag. Je leert in het hier en nu te komen door je aandacht bij je lichaam en ademhaling te houden in dit moment. Dat geeft innerlijke rust en stabiliteit. Je zit lekkerder in je vel.

KOM WEER IN BALANS MET DRU YOGA…..….. gewoon doen en ervaar de kracht van Dru Yoga. Wie zaait zal oogsten…..

Lesinhoud

De lesopbouw is zo gemaakt dat je aan het einde van de les heerlijk ontspannen, uitgerust en vitaal weer naar huis gaat.

We starten de yogales met even liggen of zitten, even aankomen bij jezelf en op jouw plek in de yogaruimte. Daarna volgt een activatie om de spieren op te warmen, om vermoeidheid los te laten en plezierig op muziek te bewegen. Dan gaan we over in zachte vloeiende bewegingsreeksen. Deze zijn er op gericht om bepaalde blokkades in je lichaam los te maken en je energie weer opnieuw te laten stromen. Er zijn ook speciale bewegingsreeksen zoals bijvoorbeeld de aarde- of zonnegroet. Een asana (houding) volgt om diepgang te ervaren in een bepaalde houding die weer goed is voor een bepaald gebied en een specifieke uitwerking heeft. Tussendoor kan er een ademhalingsoefening zijn die je bewust maakt van je ademhaling. Een liggende diepe ontspanning op het einde van de les, maakt dat je lichaam en geest zich helemaal mag ontspannen.

In het kort

  • Even liggen/zitten
  • Activatie
  • Bewegingsreeks om blokkades los te laten en/of bewegingsreeks zoals bv de zonne- of aardegroet
  • Asana’s (houdingen)
  • Stilte- en ademhalingsoefeningen
  • Liggende ontspanning
  • Afsluiting

Je hebt geen bijzondere Yoga ervaring nodig om mee te kunnen doen. De oefeningen herhalen we vaker, zodat je deze helemaal eigen kunt maken op jouw eigen tempo. Door de persoonlijke aandacht kunnen oefeningen op jou aangepast worden, indien er lichamelijke- of geestelijke gezondheidsklachten zijn.