Yogapraktijk de vlinder

Yin Yoga

Yin yoga is een rustige en liefdevolle vorm van yoga. Het kenmerkt zich door ontspanning en het opzoeken van milde strekkingen. Bij deze vorm van yoga stimuleren we het bindweefsel. Het bindweefsel bevindt zich in ons hele lichaam, om onder andere organen, spieren en gewrichten. De yin yogahoudingen worden 3-6 minuten aangehouden, zo wordt het bindweefsel geleidelijk gestimuleerd en gerekt. We beginnen rustig aan en bouwen de tijden gedurende de lessen langzaam op.

Doordat Yin yoga een vrij statische vorm van yoga is, bereik je al gauw een ontspannen en meditatieve staat. Dit is heel fijn voor je geest. Even lekker onthaasten en niets moeten. Yin yoga kan ook een fijne aanvulling zijn als je (intensief) sport. Doordat we met het bindweefsel werken, is dit ook weer goed voor je spieren. Voel je welkom om deze fijne vorm van yoga te ervaren! -

Yoga Nidra

Yoga Nidra is de yoga van de slaap. Deze yoga wordt liggend (liefst op je rug) gedaan en helpt om beter te slapen, maar zorgt ook voor meer concentratie overdag en om je hoofd leeg te maken. Tijdens de yoga nidra slaap je niet, je bevindt je tussen waken en slapen in. Je bewustzijn gaat naar een dieper niveau waardoor je nog beter kunt ontspannen en loslaten. Door middel van visualisatie -en ademhalingsoefeningen en door een uitgebreide bodyscan kom je in een diepe ontspanning terecht. Doe mee & ervaar!

Even voorstellen:

Welkom! Mijn naam is Julie. Yoga en meditatie maken zo’n 10 jaar deel uit van mijn leven. Hierdoor ervaar ik meer rust, gronding en balans. Door middel van verschillende opleidingen heb ik me onder andere verdiept in Yin Yoga & het zenuwstelsel, Yoga Nidra en Mindfulness. In mijn lessen ligt de nadruk op diepe ontspanning en luisteren naar jezelf en jouw grenzen. Mijn inspiratie haal ik onder andere uit de Yogafilosofie, Mindfulness, de ritmes van de natuur, astrologie en het leven zelf. Openheid, vriendelijkheid, liefde en vrijheid zijn woorden die bij mij als mens passen. Ik hoop jou te ontmoeten in een van de lessen!

“No thought, no mind, no choice – Just being silent. Rooted in yourself.” - Osho

Yin Yoga lessen

Op woensdag. Zie het actuele lesrooster.
Tijdens de zomeryogalessen wordt Yin Yoga gecombineerd met Yoga Nidra.
(3, 17 en 31 augustus 2022 nog)

Voor meer informatie kun je Julie mailen: yogastudiolalune@gmail.com